Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
@likipiki Site Admin

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 1:10 Temat postu: |
|
|
stalker and parsival napisał: |
ogólnie czekam, ale swoje obawy te? mam. |
a ja jestem dziwnie spokojny, ?e albumem si? nie rozczarujemy  _________________ raciborsko-starogardzki piwno-wódkowy front walki z piknikami |
|
Powrót do góry |
|
 |
atrock bywalec

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 15:36 Temat postu: |
|
|
czyli ?e b?dzie ?wietny?  _________________ myspace.com/adamgarbarczyk
lastfm.pl/user/agarbarczyk |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lewy ma gadane

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 17:41 Temat postu: |
|
|
a w sumie to co mieli napisa?? ?e nie dorównuje poprzednim? ka?dy album który ma si? dopiero ukaza? jest zarazem naj...szym dzie?em zespo?u. _________________ no neurosis, no psychosis, no psychoanalysis and no sadness |
|
Powrót do góry |
|
 |
stalker and parsival CfO Beton

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 17:55 Temat postu: |
|
|
ale? w?a?nie to powinni napisa?, tylko ?e jako? od czasu "Signify" jest przy okazji wszystkich projektów Wilsona na odwrót  _________________ Now is the time to relaunch the dream weapon |
|
Powrót do góry |
|
 |
so_called_friend bywalec

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 19:16 Temat postu: |
|
|
Wcale nie jest odwrotnie. Ka?dy jest ?wietny, ale inny. PT mocno si? zmieni?o od czasów Signify, ale ci?gle mnie zachwyca. To chyba dobrze, ?e zespó? nie stoi w jednym punkcie i nie gra na jedno kopytko, niech si? rozwijaj?. Ja jestem o ka?dy album Stevena spokojna:). |
|
Powrót do góry |
|
 |
olek ma gadane

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 19:42 Temat postu: |
|
|
so_called_friend napisał: | Wcale nie jest odwrotnie. Ka?dy jest ?wietny, ale inny. PT mocno si? zmieni?o od czasów Signify, ale ci?gle mnie zachwyca. To chyba dobrze, ?e zespó? nie stoi w jednym punkcie i nie gra na jedno kopytko, niech si? rozwijaj?. Ja jestem o ka?dy album Stevena spokojna:). |
rozwija sie jak papier toaletowy _________________ When you have to shoot, shoot, don't talk |
|
Powrót do góry |
|
 |
atrock bywalec

|
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 22:40 Temat postu: |
|
|
so_called_friend napisał: | Wcale nie jest odwrotnie. Ka?dy jest ?wietny, ale inny. PT mocno si? zmieni?o od czasów Signify, ale ci?gle mnie zachwyca. To chyba dobrze, ?e zespó? nie stoi w jednym punkcie i nie gra na jedno kopytko, niech si? rozwijaj?. Ja jestem o ka?dy album Stevena spokojna:). |
Szczególnie Ded?ing jest ?wietny i Absentia, i nil rekuring  _________________ myspace.com/adamgarbarczyk
lastfm.pl/user/agarbarczyk |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nazgul CfO Beton

|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 0:55 Temat postu: |
|
|
olek napisał: | so_called_friend napisał: | Wcale nie jest odwrotnie. Ka?dy jest ?wietny, ale inny. PT mocno si? zmieni?o od czasów Signify, ale ci?gle mnie zachwyca. To chyba dobrze, ?e zespó? nie stoi w jednym punkcie i nie gra na jedno kopytko, niech si? rozwijaj?. Ja jestem o ka?dy album Stevena spokojna:). |
rozwija sie jak papier toaletowy |
Wybacz Olo ale to co nam zapodajesz na "teraz s?ucham" raczej si? umywa nawet do ded?inga - wi?c...wybacz przyjacielu, przy niektórych twoich propozycjach IA jawi si? jako arcydzie?o  |
|
Powrót do góry |
|
 |
olek ma gadane

|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 1:44 Temat postu: |
|
|
Nazgul napisał: |
Wybacz Olo ale to co nam zapodajesz na "teraz s?ucham" raczej si? umywa nawet do ded?inga - wi?c...wybacz przyjacielu, przy niektórych twoich propozycjach IA jawi si? jako arcydzie?o  |
hehe lepsze? gorsze? nie widze sensownej plaszczyzny porownawczej.
Steven, od pewnego czasu, bardziej skupia sie na produkcji plyt, na samym brzmieniu poszczegolnych utworów, w tym kierunku rozwin?l sie znacz?co! niestety po drodze zgubil gdzies t? magi?, która znamy z wczesnych plyt. ...ale o tym juz bylo. PT dla mnie to koniec podrózy. Wysiadlem z pociagu na stacji Arcydzielo dworzec In Absentia.
Co do samego no-man, to sprawa wyglada inaczej. Widac (chocby po ilisci koncertów), ze Steven nie podchodzi do tego projektu jak do kolejnej kury ze zlotymi jajami. imo "Together We'Re Stranger" to najtrudniejszy w odbiorze album no-mana, a przy tym najpiekszyjszy. I to wlasnie tu widac progres, ktorego prozno szukac w PT. Jestem optymistycznie nastawiony do nowego albumu, mam nadzieje, ze sie nie zawiode.
Panie Nazgul, punkt widzenia, zale?y od miejsca siedzenia  _________________ When you have to shoot, shoot, don't talk |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nazgul CfO Beton

|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 2:08 Temat postu: |
|
|
Otó? to w?a?nie
A teraz zapodaj? sobie Dead Can Dance "the serpents egg" i? to te? p?yta dla dziwaków
dopija resztki kranówy z butelki po fancie, ufff >  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nola ma gadane

|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 10:29 Temat postu: |
|
|
atrock napisał: |
Szczególnie Ded?ing jest ?wietny i Absentia, i nil rekuring  |
Doprawdy nie wiem, czemu tak jedziecie po Deadwingu. Wystarczy w??czy? j? od nr-u 4 i to wtedy ca?kiem dobra p?yta jest.
Nil Recurring? -Steven nie ukrywa, ?e to p?yta Gavina Harrisona, tylko ch?opaki dopisali troch? melodyjek, ?eby wszystkie te pomys?y rytmiczne troch? 'przyodzia?"...
A In Absentia? Przedawkowali j? ch?opaki troch? na koncertach, ale jest tam kilka ?wietnych numerów, cholera!
A nowe No - Man...- naprawde nie ma jeszcze ?adnych audio-przecieków? Niemo?liwe!...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bori ma gadane
Dołączył: 29 Cze 2006 Posty: 689 Skąd: czasem Praga, czasem nie
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 16:50 Temat postu: |
|
|
Za par? dobrych lat Wilson zdystansuje si? do tych p?yt jak trzeba. Podobnie? jak ja. W ko?cu nad Dedawingiem ju? nie ?piewa peanów jak robi? to wcale nie tak dawno temu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
so_called_friend bywalec

|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 18:47 Temat postu: |
|
|
Hmm, nie umiem obiektywnie patrze? na Absenti?. Od niej zacz??am. Gdyby nie ona, s?ucha?abym mo?e jakiego? szajsu. Ja do niej po prostu olbrzymi sentyment mam:). A co do Deadwing, to specyficzna p?yta. Ale dobra. Wiem, ?e zaraz mnie pozabijacie na tym forum:). Trudno si? mówi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
one_armed_scissor ma gadane
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 19:09 Temat postu: |
|
|
so_called_friend napisał: | Hmm, nie umiem obiektywnie patrze? na In Absenti?. Od niej zacz??am. (...) Ja do niej po prostu olbrzymi sentyment mam:) |
No to dok?adnie tak jak ja- "pi?teczka"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
stalker and parsival CfO Beton

|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 19:20 Temat postu: |
|
|
Cytat: | imo "Together We'Re Stranger" to najtrudniejszy w odbiorze album no-mana, a przy tym najpiekszyjszy. |
zarówno z jednym, jak i z drugim bym polemizowa?. "najtrudniejszy" (chocia? to s?owo do No-Man nie pasuje) jest chyba "Wild Opera", "najpi?kniejszy" subiektywnie u mnie ((speak)), a najlepszy to "Flowermouth". i do dzisiaj to s? moje trzy ulubione p?yty No-Man.
"Together" natomiast jest najlepsz? p?yt? Wilsona po jakiej? magicznej dacie 2001 czyli po zamykaj?cej jak dla mnie temat "Recordings", kiedy zacz?? si? okres z mego punktu widzenia niespecjalnie interesuj?cy. _________________ Now is the time to relaunch the dream weapon |
|
Powrót do góry |
|
 |
|